Restoran Vinarija Josić

Tradicionalna Baranja kroz hranu i vino:
specijaliteti kraja sljubljeni s vrhunskim vinima našeg podruma.

priprema hrane

Restoran i kušaonica vina uređeni su u eklektičkom stilu koji promišljeno objedinjuje tradicionalne i rustikalne elemente sa suvremenim dizajnom.

Unutrašnjost restorana
Restoran Josić

Na krajnjem sjeveroistoku Hrvatske, između Dunava i Drave pa sve do mađarske granice, prostire se prekrasna Baranja. Vinova loza stoljećima se uzgaja na Banovoj kosi, uzvisini koja se proteže u smjeru zapad-istok duž cijelog kraja. Još su stari Rimljani “kosu” nazivali  Zlatnim brdom, ali ne po rudniku zlata, nego po “zlatnoj kapljici”, tom prirodnom nektaru koji je oduvijek tekao s njegovih obronaka. Vino je u starim vremenima bilo posebno cijenjeno, a služilo je za okrepu i veselje. Vinogradi su preživjeli i turske vlasti i očuvani su u dobrom stanju dio dana današnjeg.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze.

okolica restorana
restoran Josić

Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.

Sarduk se danas smatra jednim od istaknutijih izvornih kulturno–povijesnih  bogatstava ovog dijela Baranje.

Restoran i vinarija

Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi.

IMG_5157

Vinarija Josić osobito se ponosi svojim originalnim vinskim etiketama na kojima su vizuali rijetkih, ugroženih vrsta ptica stanarica ovoga kraja.

Osim brojnim zlatnim medaljama za kvalitetu, Vina Josić ponose se i višestrukim nagradama za dizajn. Na etiketama se nalaze rijetke i ugrožene vrste ptica stanarica ovoga kraja, a originalan dizajn potpisuju akademska slikarica Sabina Ostojić i poznati fotograf Mario Romulić.

restoran josić

Baranjska kuhinja

U našem restoranu možete isprobati autohtona jela i specijalitete baranjske regije, a u kušaonici u sklopu restorana, dodatno uživati u kušanju kvalitetnih vina Josić, koja proizvodimo od autentičnih baranjskih sorti.

Restoran Vinarija Josić

Posjetite nas

Uz zaokruženi doživljaj “autentične baranje”, naš restoran stoji vam na usluzi i nudi profesionalnu organizaciju vjenčanja, velikih obiteljskih i poslovnih objeda, ručkova i večera za turističke grupe te organizaciju svih ostalih prigodnih proslava I domjenaka. Možete ga koristiti i kao prostor za poslovne sastanke i prezentacije.

Za sve posjetitelje restorana organiziramo besplatnu degustaciju vina u našoj kušaonici te prema željama i šetnju vinskim podrumima.

Podijeli: