Chardonnay Superior
Najrasprostranjenija bijela sorta grožđa na svijetu! Predfermentativna hladna maceracija grožđa dala je strukturno puno vino, jakog tjela, lijepe žuto-zelenkaste boje. Relativno visoki alkohol od 13.5 % vol. ukazuje kako se radi o ozbiljnom vinu pogodnom i za duža odležavanja i čuvanja u boci. Tomu pridonosi i saznanje da je vino odnjegovano na vlastitom talogu kvasca metodom “SUR LIE“, koja vinu osim dugovječnosti daje i specifične kremaste arome po maslacu. Suho vino, s ostatkom neprovrelog šećera od 2,5 g/l i 5,5 g l ukupnih kiselina koje mu daju ugodnu svježinu. Arome su voćnog karaktera na breskvu, maslac i tropsko voće. Lagani kontakt s bačvama od slavonskoga hrasta pridonosi tome da su u vinu prisutne i arome na orašaste plodove te diskretne arome vanilije.
Sorta | Chardonnay |
Vrsta | Suho vino |
Alkohol | 13.5 % |
Arome | Arome su voćnog karaktera na breskvu, maslac i tropsko voće |
Temperatura serviranja | 12°C |
Punjenje | 0.75 l |
Chardonnay Superior UZ HRANU
Perad, plava morska riba, riječna riba