Cuvee Superior
Vino obvezno dozrijeva u bačvama od slavonskoga hrasta zapremine 500 l, te jedan dio vina i u novim barrique bačvicama od 225 l. Prije punjenja u boce vino dozrijeva u bačvama minimalno 18 mjeseci, nakon čega se nastavlja njegovo čuvanje i drugi život u bocama. U nastanku ovoga vina baza su Caberneti (Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon) dok su Syrah i Merlot manje zastupljeni. Zrelo vino, u potpunosti spremno za uživanje s velikim potencijalom čuvanja bez gubitka na zavodljivosti. Alkoholna jakost od 13,5 % vol. odlično je uklopljena u jako i strukturno tijelo, tanini su potpuno dozreli te pridonose osjećaju mekoće okusa. Miris je slojevit, voćan po bobičastom šumskom voću, prisutna je i začinska nota poput cimeta i vanilije s ugodnim i dugim mirisom odležanog crvenog vina koji podsjeća na miris crnog papra. Ukupne kiseline od 6 g/l odlično su sljubljene s ostatkom neprovrelog šećera od 4,0 g/l svrstavajući ovo vinu još uvijek u kategoriju suhih vina.
Sorta | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot |
Vrsta | Crveno suho vino |
Alkohol | 13.5 % |
Arome | Šumsko voće, cimet, vanilija i crni papar |
Temperatura serviranja | 17°C |
Punjenje | 0.75 l |
Cuvee Superior UZ HRANU
Plava riba, divljač, crveno meso