RESTORAN

U restoranu Josić moguće je istinski doživjeti čaroliju stotinama godina stare priče o baranjskim surducima, priče koja će oživotvoriti okuse naše tradicionalne baranjske kuhinje, ali s modernim štihom, s naglaskom na vrhunsku – domaću – kvalitetu svih pripremljenih jela. Namirnice se nabavljaju od lokalnih proizvođača, a svako je jelo pažljivo osmišljeno i doživljaj je za sva osjetila. Uz svako jelo rado ćemo vam preporučiti odgovarajuće vrhunsko vino Josić.

Restoran nudi i profesionalnu organizaciju vjenčanja, velikih obiteljskih i poslovnih objeda, fine dining, ručkove i večere za turističke skupine te sve ostale proslave i domjenke. Za sve posjetitelje restorana organiziramo besplatnu degustaciju vina u našoj kušaonici te, prema željama, i šetnju vinskim podrumima.

Na vinskoj cesti u Zmajevcu, najpoznatijoj i najljepšoj u Baranji, u surduku zvanom Planina, Damir Josić je nekoliko gatora, vinskih podruma ukopanih u brdo, povezao u svoj enogastronomski projekt. Ovaj maštoviti i strastveni osječki poduzetnik i ugostitelj, uz vinariju je otvorio restoran i kušaonicu vina. Restoran je prostran, a interijer pažljivo osmišljen, s otvorenim ognjištima, originalnim ugođajem i prepun maštovitih detalja. U želji da stekne potrebne vještine i unaprijedi prezentaciju tradicionalnih jela, Damir se školovao za kuhara u Italiji i završio Alma Scuola Internazionale di Cucina u Parmi. Talijanski utjecaj osjeti se na jelovniku, ali s jelima koja ne napuštaju svoje izvorno podrijetlo – baranjsko, slavonsko, mađarsko… Jelovnik svog restorana Damir neprestano unaprjeđuje, na radost stalnih, ali i sve više novih gostiju. Spaja najukusnije, tradicionalne sastojke i za vas kreira pravu čaroliju na tanjuru. U želji za obogaćivanjem i širenjem ponude, u svom restoranu je kao jako pojačanje angažirao Tomicu Đukića, kulinarskog čarobnjaka zanimljive i bogate biografije.

Chef Tomica Đukić karijeru je gradio u restoranima u Njemačkoj, Danskoj, rodnom Osijeku, a u restoranu Josić angažiran je u ljeto 2022. godine. Javnosti je najpoznatiji kao glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije. Svjestan da se gastronomija neprestano mijenja i da gosti stalno traže nešto novo i originalno, unio je osvježenje u kuhinju i s Damirom Josićem neumorno radi na obogaćivanju i osvježavanju jelovnika. Đukiću je angažman u restoranu Josić novi izazov u bogatoj karijeri chefa, a njegova silna energija u kuhinji, uvijek dobro raspoloženje i posvećenost svakom gostu restorana ostavljaju jaki dojam i potiču želju za povratkom u Zmajevac. Najbitnija mu je namirnica vrhunske kvalitete, a kako kaže, cilj je zadovoljan gost i kvalitetan tanjur, „da smo po tome prepoznatljivi, da kod nas rado dolaze”. „S Tomicom je pun pogodak, puno se od njega može naučiti”, kaže o svom najbližem suradniku Damir Josić.

Smiljan Albin je dvadesetpetogodišnje iskustvo u gastronomiji počeo razvijati od 1999. god. kao učenik Ugostiteljsko turističke škole u Osijeku nakon čega upisuje Fakultet za turistički i hotelski managemant u Opatiji. Za vrijeme školovanja i studiranja iskustvo brusi u renomiranim hotelskim kućama u hotelskim operacijama te restoranima koji gaje gastronomiju na višim razinama. U rujnu 2008. godine karijeru nastavlja kao nastavnik Ugostiteljskog posluživanja u Osijeku te obučava i na tržište rada sa kolektivom stvara mlade i perspektivne ljude. Tokom 2018. godine  izazovno preuzima funkciju direktora hrane i pića u Hotel & Camp resortu u Njivicama na otoku Krku. Turbulentno vrijeme pandemije Covid 19 iskorištava za školovanje u Francuskoj na prestižnoj vinskoj akademiji, Cafa vinskoj školi u Bordeauxu, kao polaznik Regionalnog centra kompetentnosti Osijek.  Ondje je dobio francusku diplomu Conseiller en vins. Uz to organizira i sudjeluje na radionicama i edukacijama koje su se mogle u tom periodu i organizirati.  Povratak kući rezultirao je suradnjom sa Damirom Josić, vlasnikom vinarije i restorana Josić u Zmajevcu te kao vanjski suradnik fantastično surađuju. Iz suradnje se razvilo povjerenje te Smiljan postaje od rujna ove godine član tima u punom profilu. Obnašati će funkciju voditelja servisnog odjela te sommeliera restorana kako bi što zornije i kvalitetnije prezentirao emociju pretočenu u butelju.  Ovo je logičan slijed događaja kako kaže, a u razgovoru s njim saznajemo kao se ozbiljno priprema i ulaže napore dalje se razvijati za Cigar Sommeliera te školovanje u ovom pravcu.

JELOVNIK

„Osmisliti jelo za Vas nije majstorija;
jelo pripremiti mala je majstorija;
jelom zaraditi Vaše povjerenje, najveća je majstorija.“

Tomica Đukić
„chef cuisine“

Degustacijski menu „Head on east“60,00 €
(couvert, dva predjela, glavno jelo, desert) *minimalno za dvije osobe, mesna ili riblja selekcija
Preporuka i vinska šetnja sa sommelierom uz pet stilova vina25,00 €
Degustacijski menu „Go2Baranja"99,00 €
(couvert, hladno predjelo, juha, dva glavna jela, prijelaz, selekcija sira, desert )
Veganski menu15,93 €
(juha, glavno jelo, desert)
Baranjske strasti za dvije osobe23,99 €
(domaća dimljena šunka, domaći kulen, slanina, čvarci, domaća dimljena kobasica, svježi kravlji sir, švargla, ljuti feferoni i kiseli krastavci)
Preporuka sommeliera / Chardonnay
Carpaccio od govedine13,00 €
(aromatizirana, na dimu Cognac barrique bačve odležana govedina, postelja od rikule, džem od srebrenca i marelice, lješnjak, gel od limuna, prah od vrganja, krema od rajčice)
Preporuka sommeliera / Cuvee
Marinirana dimljena riječna riba12,88 €
(marinirani dimljeni šaran, podloga od krumpir salate, ukiseljena cikla)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior
Selekcija sireva za dvije osobe14,59 €
(ovčji, miješani, gorgonzola, grana padano, suhe šljive, pekmez, orasi)
Preporuka sommeliera / na upit
Tatarski biftek19,50 €
(goveđa pisana pečenica, suhi i mokri začini, tvornički začini, vinska rakija, tost, maslac)
*minimalno za dvije osobe, *naznačena cijena za jednu osobu
Preporuka sommeliera / na upit
Goveđa juha4,50 €
Izbor sezonskih juha5,00 €
(krem juha prema sezonalnosti namirnica)
Juha Romagna5,60 €
(ravioli, žličnjak od parmezana, vlasac)
Vegetarijanski tanjur10,95 €
(povrće na žaru, pohana paprika, tortica od krumpira i feta sir)
Preporuka sommeliera / Pinot bijeli
Rižoto s dimljenom riječnom ribom12,35 €
(marinirani dimljeni šaran, riža, maslac, luk, sir)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior
Žablji kraci u sezamu12,88 €
(pohani kraci u sezamu, tartar, julienne povrće)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior
Ravioli sa Riccota sirom12,50 €
(domaća tjestenina, krema od rajčice i rikole, pecorino sir, aromatizirano ulje)
Preporuka sommeliera / Chardonnay
Riblji paprikaš od miješane ribe14,80 €
(mješana riba, domaća tjestenina) * minimalno za dvije osobe
Preporuka sommeliera / Traminac
Perkelt od riječne ribe s tijestom sa sirom i slaninom14,99 €
(som) * minimalno za dvije osobe
Preporuka sommeliera / Muškat žuti
ŠaranSomSmuđ
Riblje potkove12,54 €15,00 €16,00 €
(krumpir salata, povrće sa žara)
Preporuka sommelieraGraševinaChardonnaySauvignon blanc
File smuđa17,91 €
(njoki sa riculom i parmezanom, umak od vina, cherry rajčica, sjeckani bademi)
Preporuka sommeliera / Pinot bijeli
Riblja plata za dvije osobe27,60 €
(smuđ, som, šaran, povrće sa žara, krumpir salata)
Preporuka sommeliera / Pinot sivi
Šaran u rašljama 1 kg (najava 24 sata ranije)26,41 €
(povrće sa žara, krumpir salata)
Preporuka sommeliera / Chardonnay
Perkelt od patke s tijestom sa sirom i slaninom15,00 €
Preporuka sommeliera / Cuvee
Confit od patke 15,00 €
(batak i zabatak na podlozi od mrkve, plavi kupus u umaku od gljiva bukovače i crne trube)
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior
Divljač na šumarski16,90 €
(divlja svinja ili jelen dinstan u povrću, umak od gljiva i brusnica, domaći pekmez, lovačke knedle)
Preporuka sommeliera / Cabernet Sauvignon Superior
Foie Gras21,24 €
(umak od Cognac-a , sushi riža, prženi luk, slatko/kiseli umak, hibiskus, prah od cikle)
Preporuka sommeliera / Muškat žuti
Aromatizirani file crne svinje16,90 €
(Sous vide, konfitirani krumpir, julienne povrće, umak zeleni papar, krema od cvjetače i pastrnjaka)
Preporuka sommeliera / Cabernet Franc Superior
Sporo pečena plećka crne slavonske svinje u maramici22,50 €
(couc-cous, povrće julienne, krema od mrkve, ukiseljeni luk, peperonccini, porto umak)
Preporuka sommeliera / Cabernet Franc Superior
Teleći ombolo22,50 €
(Sous vide, mille foglie krumpiri, krema od graška, espuma od paletne , umak demi glace)
Preporuka sommeliera / Merlot Superior
Osso buco22,50 €
(Sous vide 25 h, sporo pečena osso buco teletina, umak demi glace, risotto a la milanesse)
Preporuka sommeliera / Merlot Superior
Biftek (250g)33,18 €
(aromatizirani krumpir, povrće sa žara)
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior
Janjeća koljenica23,00 €
(sporo pečena janjeća koljenica, aromatizirana torta krumpira, pečena cikla u vinu, rezanci od ljute papričice)
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior
Gurmanska pljeskavica13,67 €
(dimljeni svinjski vrat, slanina, tvrdi sir, gljive, sir urnebes, pekarski krumpir)
Preporuka sommeliera / Sauvignon Blanc
Puretina punjena domaćim kulenom i sirom 13,95 €
(umak od gljiva bukovače i crne trube s rižom i pire od mrkve)
Preporuka sommeliera / Graševina
Plata starog podrumara za dvije osobe39,80 €
(punjenja vješalica, punjeni pileći zabatak (šunka, sir), roštilj kobasica, čevapčići, slanina, ražnjići, luk, sir urnebes, povrće žar, pekarski krumpir)
Preporuka sommeliera / Chardonnay Superior

Meso je obrađeno, izrezano u porcije i spremno za obradu. Dry aged steakovi nisu začinjeni ili marinirani osim ako tako nije navedeno u opisu proizvoda.

Svi steakovi odležani su minimalno 42 dana!

Steak iz izbora restorana (100 g)13,50 €
(aromatizirani maslac, izbor soli, izbor umaka prema preporuci)
Ražnjići od piletine s povrćem i kroketima7,96 €
Pureći štapići na bečki način u sezamu7,96 €
Teletina ispod peke (porcija)13,50 €
(krumpir s povrćem pečen pod pekom)
Preporuka sommeliera / Graševina
Šaran u rašljama
(1 kg)
26,41 €
(povrće sa žara, krumpir salata)
Preporuka sommeliera / Chardonnay
Patka ispod peke
(1 kg)
26,41 €
(krumpir s povrćem pečen pod pekom)
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior
Domaći kruh iz krušne peći0,53 €
Tartar umak1,99 €
Krumpir salata2,65 €
Pekarski krumpir2,65 €
Kuhani krumpir2,65 €
Povrće sa žara2,65 €
Kuhana riža2,65 €
Ajvar1,99 €
Zelena salata3,35 €
Kupus salata3,62 €
Svježi krastavci s vrhnjem4,02 €
Salata od rajčice4,02 €
Miješana salata4,02 €
Šopska salata4,98 €
Pečena paprika4,98 €
Selekcija profinjenih hrvatskih i svjetskih sireva iz izbora restorana (100 g)12,50 €
(domaći kruh, med, orašasti plodovi, svježe voće, pekmez)
Dnevni izbor slastica4,50 €
Dnevni izbor slastica „duh tradicije“5,04 €
Dnevni izbor slastica „slastice s potpisom“8,00 €
Flambirane palačinke15,23 €
*minimalno za dvije osobe
  • orašasti plodovi
  • kikiriki
  • mlijeko i mliječni proizvodi
  • sezam
  • žitarice
  • gljive
  • celer
  • gorušica
  • kukuruz
  • soja
  • rakovi
  • riba
  • jaja i proizvodi od jaja

VINSKA KARTA

„Mogu nas lišiti mnogih stvari, mogu nam uzeti sve, ali nikako ne mogu sjećanja na ono što smo vidjeli, okusili, doživjeli… Atmosferu, mirise, ukuse. Vino.
Opet vam kažem: pijte vina! A onda ćete biti raspoloženi za ljubljenje, za branje cvijeća, za prijateljstva, za dobar dubok san, za smijeh i ujutro ćete umjesto novina, čitati pjesnike.“

Vino je poezija pretočena u čašu.

Damir Josić

VIRTUALNA ŠETNJA SVJETSKIM VINSKIM CESTAMA

0,75l 0,15l
Graševina21,89 €4,37 €
(bouqet zelene jabuke s usklađenim citrusnim notama te mlađahnost glavni su atributi ovog vina)
Traminac22,56 €4,51 €
(lepršave note ružinih latica, rahat lokuma te egzotičnog voća)
Muškat žuti22,56 €4,51 €
(lepršavi stil prožet cvjetnim notama ružinih latica te dašak kandiranog voća)
Graševina Superior23,22 €4,64 €
(famozne arome voćnog karaktera marelice, kruške i breskve sa neizostavnim mednim notama)
Sauvignon blanc23,22 €4,64 €
(skladan dodir muškatnog okusa i specifične arome bazgova cvijeta pridonose eleganciji ovog stila)
Cuvee blanc23,22 €4,64 €
(Baranjska četiri godišnja doba, blend Graševine, Chardonnay,Pinot sivi i Traminac gdje dobivamo sve što gutljaj mora dati )
Chardonnay Superior23,22 €4,64 €
(skladan i zaokružen spektar cvjetnih nota na prvom nosu, apostolat citrusne elegancije, te ugodne arome maslaca, finog peciva)
Pinot bijeli Superior22,56 €4,51 €
(zaokružen stil koji u punom profilu naglašava aromu vinogradarske breskve, kruške i zrele jabuke)
Pinot sivi Superior22,56 €4,51 €
(dominantan stil kremoznog tijela, arome vinogradarskog voća uz profinjen medni dodir)

VINSKA EDUKATIVNA ŠETNJA

Vino nema ni masti ni kolesterola, potpuno je dijetalno! (Ne, to ne znači da smijete piti bocu dnevno).

Živjeli!

0,75l 0,15l
Cuvee25,88 €5,17 €
(svilenkasti dodir s erupcijom aroma ribizle, maline, kupine te blaga prisutnost aroma aronije)
Cuvee Superior29,19 €5,83 €
(kompleksan stil potkrijepljen vremenskom dimenzijom odležavanja u hrastovoj i barrique bačvi)
Cabernet Sauvignon Superior29,19 €5,83 €
(famozna kombinacija aroma crnog voća i osebujnih aroma zašiljene olovke, stare knjige i duhana)
Merlot Superior29,19 €5,83 €
(izražene arome ribizle, borovnice, eukaliptusa, note duhana te tragovi vanilije)
Grand Cuvee Superior31,85 €6,37 €
(jedinstvena kupaža Caberneta Sauvignona, Cabernet Franca te Syraha iz kasne berbe, koji daju arome
na prezrelu trešnju, maline, jagode i suhe smokve)
Cabernet Franc Superior34,50 €6,90 €
(kremozna tekstura uz arome plave šljive, kupine i ljubičice uz prisustvo barrique elemenata)
Cuvee Superior Magnum 1,5l.65,03 €
(kompleksan stil potkrijepljen vremenskom dimenzijom odležavanja u barrique bačvi do dvije godine)
Cabernet Franc Superior Magnum 1,5l79,63 €
(vinski kralj bogat aromama plave šljive, kupine uz prisustvo dima i kože, nefiltrirano)

VINSKA EDUKATIVNA ŠETNJA

Prema istraživanjima stručnjaka sa Harwarda, vino sadrži snažne antioksidante i vitamine, a crveno vino tih sastojaka ima najviše.

Čaša vina na dan će ojačati vaše krvne žile i poboljšati kardiovaskularno zdravlje.

0,75 l0,15l
Rose23,89 €4,77 €
(nježno tijelo s lepršavim voćnim aromama jagode, maline s osebujnim notama ruže i ljubičice)
0,75 l0,15l
Pjenušac Cru-Cru34,00 €6,80 €
(proizveden tradicionalnom metodom, tijelo vina u punom profilu
čini Chardonnay, odlikuje se svježinom, lepršavošću, prepoznatljive
arome na badem, brioš te maslac)
Moet Chandon Imperial brut143,34 €
Champagne Dom Perignon brut265,31 €

VINSKA EDUKATIVNA ŠETNJA

Prema nekim znanstvenim izračunima u boci šampanjca nalazi se oko 49 milijardi mjehurića, a to je nešto manje od 1/5 zvijezda u Mliječnoj stazi.

0,03 l0,10 l0,375 l
Bermet3,32 €
Vermouth bianco3,32 €
Vermouth rosso3,32 €
Sauska Tokaji Aszu 5 Puttonyos7,96 €
Kovats Graševina, izborna berba prosušenih bobica78,00 €
0,75 l0,15l
Kolarić, Colleti Orange (pinot sivi)58,00 €
(Prekrasne jantarne boje, nefiltrirano, primarne arome zrelog koštuničavog voća s notama cimeta, rogača, badema i klinčića.)

U našem restoranu možete po povoljnim cijenama konzumirati vino iz butelja 0,75 l.

Cijenjeni gosti, određeni stilovi vina nisu uvijek dostupni radi količina za konzumaciju i prodaju, ali će Vam naše osoblje rado ponuditi neki drugi stil sukladno Vašoj želji.

Također možete po povoljnim cijenama kupiti vina u našoj kušaonici vina.

PIĆA

Espresso1,59 €
Macchiato1,73 €
Espresso s mlijekom1,86 €
Espresso sa šlagom1,86 €
Cappuccino1,86 €
Instant cappucino1,86 €
(čokolada, vanilija, classic, irish cream)
Premium čaj1,99 €
Caffe Americano2,92 €
Espresso1,86 €
Macchiato1,99 €
Espresso s mlijekom2,12 €
Espresso sa šlagom2,12 €
Cappuccino2,12 €
Izvorska voda 0,25l1,99 €
Izvorska voda 0,75l3,32 €
Mineralna voda 0,25 l1,99 €
Mineralna voda 1 l3,72 €
Soda voda 1,5 l3,72 €
Limunska trava 0,33 l2,39 €
Cedevita 0,20 l2,39 €
Prirodni sok 0,20 l 2,65 €
(naranča, jabuka, crni ribiz, marelica)
Ledeni čaj2,65 €
(breskva, brusnica)
Coca-cola 0,25 l2,90 €
Coca-cola zero 0,25 l2,90 €
Fanta 0,25 l2,90 €
Sprite 0,25 l2,90 €
Schweppes 0,25 l2,90 €
(Tonic Water, Bitter Lemon)
Ama Golden Belgian Ale, svijetlo, Italija, 0,33 l5,40 €
Helles Augustiner, svijetlo, Njemačka, 0,5 l4,70 €
Kasteel Rouge, tamno, Belgija, 0,33 l5,20 €
Carlsberg Pilsner svijetlo, Danska, 0,33 l3,98 €
Budwar dark tamno, Češka, 0,33l3,98 €
Radler limunk Hrvatska, 0,5l2,90 €
Bezalkoholno pivo Hrvatska, 0,5l3,72 €
Craft Beckers Komancheros svijetlo, Hrvatska 0,5l4,51 €
Šljiva barrique 0,03 l4,24 €
Viljamovka 0,03 l4,24 €
Jabuka barrique 0,03 l4,24 €
Travarica 0,03 l4,24 €
Lozovača barrique 0,03 l4,24 €
Kajsija 0,03 l4,24 €
Dunja 0,03 l4,24 €
Višnja 0,03 l4,24 €
Pelinkovac Antique 0,03 l4,24 €
Unicum Zwack 0,03 l3,98 €
Aperol 0,03 l3,98 €
Jägermeister 0,03 l4,24 €
Campari Bitter 0,03 l3,98 €
Medica 0,03 l3,98 €
Caberino 0,03 l4,24 €
Glog 0,03 l3,98 €
Lješnjak 0,03 l3,98 €
Baileys 0,03 l3,98 €
Diplomatico Reserva Venezuela, 0,03 l6,63 €
Emperor Royal spiced Mauricijus, 0,03 l7,96 €
Autentico Nativo X.O., Panama, 0,03 l11,40 €
Zacapa Gran Reserva, Gvatemala, 0,03 l12,60 €
Zacapa Gran Reserva Gvatemala, 0,03 l14,99 €
Jack Daniels Tennessee, 0,03 l5,31 €
The Malallan 12 years, double cask, single malt, Scotland 0,03 l8,62 €
Tokinoka Japan, 0,03 l9,95 €
Blanton“s Bourbon single barel, USA, 0,03 l27,00 €
Finlandia Finska, 0,03 l5,04 €
Grey Goose Francuska, 0,03 l5,97 €
Jose Cuervo Tequila Meksiko, 0,03 l5,04 €
Don Julio Blanco Meksiko, 0,03 l11,28 €
Premium Little Gypsy Gin Hrvatska, 0,03 l5,04 €
Little Gypsy Pink Hrvatska, 0,03 l5,04 €
Hendrick's Škotska, 0,03 l5,97 €
Sir Edmond Bourbon vanilla infused gin Nizozemska, 0,03 l7,29 €

Izaberite sami svoj željeni začin za savršeni gin tonic!

Bobice borovica, cimetov štapić, crveni papar, pupoljci ruže, ružmarin.

Vinjak Šorvan Rossi X.O. 0,03 l21,90 €
Hennessy V.S. 0,03 l5,97 €
Remy Martin X.O. 0,03 l27,00 €
Leaf by Oscar Valladares Conetticut Toro12,00 €
(Nikaragua, Honduras, Toro, Ring 52, dužina 15,24 cm, srednje jaka vrijeme uživanja 60 min)
Davidoff Signature 2000 Tubos21,60 €
(Dominikana, Ecuador, Corona, Ring 43, dužina 12,7 cm, blaga, vrijeme uživanja 40 min)
Davidoff WSC The Late Hour27,70 €
(Dominikana, Robusto, Ring 52, dužina 12,7 cm, jaka, vrijeme uživanja 50 min)
Cohiba siglo 1/545,00 €
(Cuba, Robusto, Ring 52, dužina 10,5 cm, jaka, vrijeme uživanja 45 min)
Primeros by Davidoff7,15 €
(Dominikana, Robusto, Ring 34,dužina 10 cm, blaga, vrijeme uživanja 15 min)
Zino Nicaragua9,00 €
(Nicaragua, Robusto, Ring 54 ,dužina 12,7 cm, blaga do srednje jaka, vrijeme uživanja 40 min)