RESTORAN

U restoranu Josić moguće je istinski doživjeti čaroliju stotinama godina stare priče o baranjskim surducima, priče koja će oživotvoriti okuse naše tradicionalne baranjske kuhinje, ali s modernim štihom, s naglaskom na vrhunsku – domaću – kvalitetu svih pripremljenih jela. Namirnice se nabavljaju od lokalnih proizvođača, a svako je jelo pažljivo osmišljeno i doživljaj je za sva osjetila. Uz svako jelo rado ćemo vam preporučiti odgovarajuće vrhunsko vino Josić.

Restoran nudi i profesionalnu organizaciju vjenčanja, velikih obiteljskih i poslovnih objeda, fine dining, ručkove i večere za turističke skupine te sve ostale proslave i domjenke. Za sve posjetitelje restorana organiziramo besplatnu degustaciju vina u našoj kušaonici te, prema željama, i šetnju vinskim podrumima.

Na vinskoj cesti u Zmajevcu, najpoznatijoj i najljepšoj u Baranji, u surduku zvanom Planina, Damir Josić je nekoliko gatora, vinskih podruma ukopanih u brdo, povezao u svoj enogastronomski projekt. Ovaj maštoviti i strastveni osječki poduzetnik i ugostitelj, uz vinariju je otvorio restoran i kušaonicu vina. Restoran je prostran, a interijer pažljivo osmišljen, s otvorenim ognjištima, originalnim ugođajem i prepun maštovitih detalja. U želji da stekne potrebne vještine i unaprijedi prezentaciju tradicionalnih jela, Damir se školovao za kuhara u Italiji i završio Alma Scuola Internazionale di Cucina u Parmi. Talijanski utjecaj osjeti se na jelovniku, ali s jelima koja ne napuštaju svoje izvorno podrijetlo – baranjsko, slavonsko, mađarsko… Jelovnik svog restorana Damir neprestano unaprjeđuje, na radost stalnih, ali i sve više novih gostiju. Spaja najukusnije, tradicionalne sastojke i za vas kreira pravu čaroliju na tanjuru. U želji za obogaćivanjem i širenjem ponude, u svom restoranu je kao jako pojačanje angažirao Tomicu Đukića, kulinarskog čarobnjaka zanimljive i bogate biografije.

Chef Tomica Đukić karijeru je gradio u restoranima u Njemačkoj, Danskoj, rodnom Osijeku, a u restoranu Josić angažiran je u ljeto 2022. godine. Javnosti je najpoznatiji kao glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije. Svjestan da se gastronomija neprestano mijenja i da gosti stalno traže nešto novo i originalno, unio je osvježenje u kuhinju i s Damirom Josićem neumorno radi na obogaćivanju i osvježavanju jelovnika. Đukiću je angažman u restoranu Josić novi izazov u bogatoj karijeri chefa, a njegova silna energija u kuhinji, uvijek dobro raspoloženje i posvećenost svakom gostu restorana ostavljaju jaki dojam i potiču želju za povratkom u Zmajevac. Najbitnija mu je namirnica vrhunske kvalitete, a kako kaže, cilj je zadovoljan gost i kvalitetan tanjur, „da smo po tome prepoznatljivi, da kod nas rado dolaze”. „S Tomicom je pun pogodak, puno se od njega može naučiti”, kaže o svom najbližem suradniku Damir Josić.

JELOVNIK

Degustacijski menu „Head on east“389,00 kn51,62 €
(couvert, dva predjela, glavno jelo, desert) *minimalno za dvije osobe
Preporuka i vinska šetnja sa sommelierom uz pet stilova vina150,00 kn19,91 €
Veganski menu120,00 kn15,93 €
(juha, glavno jelo, desert)
Baranjske strasti za dvije osobe140,00 kn18,58 €
(domaća dimljena šunka, domaći kulen, slanina, čvarci, domaća dimljena kobasica, svježi kravlji sir, švargla, ljuti feferoni i kiseli krastavci)
Preporuka sommeliera / Chardonnay
Carpaccio od patke ili divlje svinje82,00 kn10,88 €
(postelja od rikule, džem od srebrenca i marelice, lješnjak, gel od limuna, prah od
vrganja, krema od rajčice)
Preporuka sommeliera / Cuvee
Marinirana dimljena riječna riba79,00 kn10,49 €
(marinirani dimljeni šaran, podloga od krumpir salate, ukiseljena cikla)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior
Selekcija sireva za dvije osobe87,00 kn11,55 €
(ovčji, miješani, gorgonzola, grana padano, suhe šljive, pekmez, orasi)
Izbor dnevne ponude juha30,00 kn3,98 €
(goveđa)
Izbor sezonskih juha35,00 kn4,65 €
(krem juha prema sezonalnosti namirnica)
Juha Romagna38,00 kn5,04 €
(ravioli, žličnjak od parmezana, vlasac)
Vegetarijanski tanjur68,00 kn9,03 €
(povrće na žaru, pohana paprika, tortica od krumpira i feta sir)
Preporuka sommeliera / Pinot bijeli
Rižoto s dimljenom riječnom ribom69,00 kn9,16 €
(marinirani dimljeni šaran, riža, maslac, luk, sir)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior
Žablji kraci u sezamu78,00 kn10,35 €
(pohani kraci u sezamu, tartar, julienne povrće)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior
Ravioli sa Riccota sirom68,00 kn9,03 €
(domaća tjestenina, krema od rajčice i rikole, pecorino sir, aromatizirano ulje)
Preporuka sommeliera / Chardonnay
Riblji paprikaš od miješane ribe88,00 kn11,68 €
(mješana riba, domaća tjestenina)
Preporuka sommeliera / Traminac
Perkelt od riječne ribe s tijestom sa sirom i slaninom89,00 kn11,81 €
(som)
Preporuka sommeliera / Muškat žuti
ŠaranSomSmuđ
Riblje potkove70,00 kn85,00 kn90,00 kn
(prilog uz nadoplatu)9,29 €11,28 €11,95 €
Preporuka sommeliera /GraševinaChardonnaySauvignon blanc
File smuđa120,00 kn15,93 €
(njoki sa ricolom i parmezanom, Bearnesse umak, cherry rajčica, sjeckani bademi)
Preporuka sommeliera / Pinot bijeli
Riblja plata za dvije osobe185,00 kn24,55 €
(smuđ, som, šaran, povrće sa žara, krumpir salata)
Preporuka sommeliera / Pinot bijeli, Graševina Superior
Šaran u rašljama 1 kg (najava 24 sata ranije)195,00 kn25,88 €
(povrće sa žara, krumpir salata)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior, Chardonnay
Perkelt od patke s tijestom sa sirom i slaninom95,00 kn 12,61 €
Preporuka sommeliera / Cuvee
Confit od patke 110,00 kn14,60 €
(batak i zabatak na podlozi od batata, plavi kupus u umaku od gljiva bukovače i crne trube)
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior
Divljač na šumarski110,00 kn14,60 €
(divlja svinja ili jelen dinstan u povrću, umak od gljiva i brusnica, lovačke knedle)
Preporuka sommeliera / Cabernet Sauvignon Superior
Aromatizirani file crne svinje115,00 kn15,26 €
(Sous vide, konfitirani krumpir, julienne povrće, umak zeleni papar, krema od cvjetače i pastrnjaka)
Preporuka sommeliera / Cabernet Franc Superior
Sporo pečena plećka crne slavonske svinje u maramici140,00 kn18,58 €
(couc-cous, povrće julienne, krema od mrkve, ukiseljeni luk, peperonccini, porto umak)
Preporuka sommeliera / Cabernet Franc Superior
Teleći ombolo155,00 kn20,57 €
(Sous vide, mille foglie krumpiri, krema od graška , espuma od paletne , umak demiglas)
Preporuka sommeliera / Merlot Superior
Osso buco140,00 kn18,58 €
(sporo pečena „kidana“ osso buco teletina, demiglas, sitno od čvaraka i slanine, ljute papričice )
Preporuka sommeliera / Merlot Superior
Biftek (250g)250,00 kn33,18 €
(aromatizirani krumpir, povrće sa žara)
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior
Janjeća koljenica140,00 kn18,58 €
(sporo pečena janjeća koljenica, aromatizirana torta krumpira, pečena cikla u vinu, rezanci od ljute papričice)
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior
Gurmanska pljeskavica83,00 kn11,02 €
(dimljeni svinjski vrat, slanina, tvrdi sir, gljive, sir urnebes, pekarski krumpir)
Preporuka sommeliera / Baranjski šiler
Puretina punjena domaćim kulenom i sirom 90,00 kn 11,95 €
(umak od gljiva bukovače i crne trube s rižom i pire od mrkve)
Preporuka sommeliera / Chardonnay Superior
Plata starog podrumara za dvije osobe240,00 kn31,85 €
(mala pljeskavica, mala punjena pljeskavica, čevapčići, pileći zabatak, ražnjići, kobasica, slanina, luk, sir urnebes, pekarski krumpir, uštipci)
Preporuka sommeliera / Chardonnay Superior
Steak iz izbora restorana (100 g)70,00 kn9,29 €
(aromatizirani maslac, izbor soli, izbor umaka prema preporuci)
Ražnjići od piletine sa povrćem i kroketima60,00 kn7,96 €
Pureći štapići na bečki način u sezamu60,00 kn7,96 €
Teletina ispod peke (porcija)95,00 kn12,61 €
(krumpir s povrćem pečen pod pekom)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior
Šaran u rašljama (1 kg)195,00 kn25,88 €
(povrće sa žara, krumpir salata)
Preporuka sommeliera / Graševina Superior, Chardonnay
Patka ispod peke (1kg)195,00 kn25,88 €
(krumpir s povrćem pečen pod pekom)
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior
Domaći kruh iz krušne peći3,00 kn0,40 €
Tartar umak15,00 kn1,99 €
Krumpir salata20,00 kn2,65 €
Pekarski krumpir20,00 kn2,65 €
Kuhani krumpir20,00 kn2,65 €
Zelena salata20,00 kn2,65 €
Kupus salata22,00 kn2,92 €
Svježi krastavci s vrhnjem25,00 kn3,32 €
Salata od rajčice25,00 kn3,32 €
Miješana salata25,00 kn3,32 €
Čokoladni mousse35,00 kn4,65 €
Rezanci s makom30,00 kn3,98 €
Palačinke (čokolada, marmelada, orasi)30,00 kn3,98 €
Preporuka sommeliera / Grand Cuvee Superior (čokolada) / Rose (marmelada) / Bermet (orasi)
Flambirane palačinke75,00 kn9,95 €
Taške s pekmezom35,00 kn4,65 €
Čokoladni nabujak38,00 kn5,04 €
Torta od rogača i jabuke, krema od zlatne amber čokolade38,00 kn5,04 €