RESTORAN


U restoranu Josić moguće je istinski doživjeti čaroliju stotinama godina stare priče o baranjskim surducima, priče koja će oživotvoriti okuse naše tradicionalne baranjske kuhinje, ali s modernim štihom, s naglaskom na vrhunsku – domaću – kvalitetu svih pripremljenih jela. Namirnice se nabavljaju od lokalnih proizvođača, a svako je jelo pažljivo osmišljeno i doživljaj je za sva osjetila. Uz svako jelo rado ćemo vam preporučiti odgovarajuće vrhunsko vino Josić.
Restoran nudi i profesionalnu organizaciju vjenčanja, velikih obiteljskih i poslovnih objeda, fine dining, ručkove i večere za turističke skupine te sve ostale proslave i domjenke. Za sve posjetitelje restorana organiziramo besplatnu degustaciju vina u našoj kušaonici te, prema željama, i šetnju vinskim podrumima.


Na vinskoj cesti u Zmajevcu, najpoznatijoj i najljepšoj u Baranji, u surduku zvanom Planina, Damir Josić je nekoliko gatora, vinskih podruma ukopanih u brdo, povezao u svoj enogastronomski projekt. Ovaj maštoviti i strastveni osječki poduzetnik i ugostitelj, uz vinariju je otvorio restoran i kušaonicu vina. Restoran je prostran, a interijer pažljivo osmišljen, s otvorenim ognjištima, originalnim ugođajem i prepun maštovitih detalja. U želji da stekne potrebne vještine i unaprijedi prezentaciju tradicionalnih jela, Damir se školovao za kuhara u Italiji i završio Alma Scuola Internazionale di Cucina u Parmi. Talijanski utjecaj osjeti se na jelovniku, ali s jelima koja ne napuštaju svoje izvorno podrijetlo – baranjsko, slavonsko, mađarsko… Jelovnik svog restorana Damir neprestano unaprjeđuje, na radost stalnih, ali i sve više novih gostiju. Spaja najukusnije, tradicionalne sastojke i za vas kreira pravu čaroliju na tanjuru. U želji za obogaćivanjem i širenjem ponude, u svom restoranu je kao jako pojačanje angažirao Tomicu Đukića, kulinarskog čarobnjaka zanimljive i bogate biografije.

Chef Tomica Đukić karijeru je gradio u restoranima u Njemačkoj, Danskoj, rodnom Osijeku, a u restoranu Josić angažiran je u ljeto 2022. godine. Javnosti je najpoznatiji kao glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije. Svjestan da se gastronomija neprestano mijenja i da gosti stalno traže nešto novo i originalno, unio je osvježenje u kuhinju i s Damirom Josićem neumorno radi na obogaćivanju i osvježavanju jelovnika. Đukiću je angažman u restoranu Josić novi izazov u bogatoj karijeri chefa, a njegova silna energija u kuhinji, uvijek dobro raspoloženje i posvećenost svakom gostu restorana ostavljaju jaki dojam i potiču želju za povratkom u Zmajevac. Najbitnija mu je namirnica vrhunske kvalitete, a kako kaže, cilj je zadovoljan gost i kvalitetan tanjur, „da smo po tome prepoznatljivi, da kod nas rado dolaze”. „S Tomicom je pun pogodak, puno se od njega može naučiti”, kaže o svom najbližem suradniku Damir Josić.


JELOVNIK
Degustacijski menu „Head on east“ | 389,00 kn | 51,62 € |
(couvert, dva predjela, glavno jelo, desert) *minimalno za dvije osobe | ||
Preporuka i vinska šetnja sa sommelierom uz pet stilova vina | 150,00 kn | 19,91 € |
Veganski menu | 120,00 kn | 15,93 € |
(juha, glavno jelo, desert) |
Baranjske strasti za dvije osobe | 140,00 kn | 18,58 € |
(domaća dimljena šunka, domaći kulen, slanina, čvarci, domaća dimljena kobasica, svježi kravlji sir, švargla, ljuti feferoni i kiseli krastavci) | ||
Preporuka sommeliera / Chardonnay | ||
Carpaccio od patke ili divlje svinje | 82,00 kn | 10,88 € |
(postelja od rikule, džem od srebrenca i marelice, lješnjak, gel od limuna, prah od vrganja, krema od rajčice) |
||
Preporuka sommeliera / Cuvee | ||
Marinirana dimljena riječna riba | 79,00 kn | 10,49 € |
(marinirani dimljeni šaran, podloga od krumpir salate, ukiseljena cikla) | ||
Preporuka sommeliera / Graševina Superior | ||
Selekcija sireva za dvije osobe | 87,00 kn | 11,55 € |
(ovčji, miješani, gorgonzola, grana padano, suhe šljive, pekmez, orasi) |
Izbor dnevne ponude juha | 30,00 kn | 3,98 € |
(goveđa) | ||
Izbor sezonskih juha | 35,00 kn | 4,65 € |
(krem juha prema sezonalnosti namirnica) | ||
Juha Romagna | 38,00 kn | 5,04 € |
(ravioli, žličnjak od parmezana, vlasac) |
Vegetarijanski tanjur | 68,00 kn | 9,03 € |
(povrće na žaru, pohana paprika, tortica od krumpira i feta sir) | ||
Preporuka sommeliera / Pinot bijeli | ||
Rižoto s dimljenom riječnom ribom | 69,00 kn | 9,16 € |
(marinirani dimljeni šaran, riža, maslac, luk, sir) | ||
Preporuka sommeliera / Graševina Superior | ||
Žablji kraci u sezamu | 78,00 kn | 10,35 € |
(pohani kraci u sezamu, tartar, julienne povrće) | ||
Preporuka sommeliera / Graševina Superior | ||
Ravioli sa Riccota sirom | 68,00 kn | 9,03 € |
(domaća tjestenina, krema od rajčice i rikole, pecorino sir, aromatizirano ulje) | ||
Preporuka sommeliera / Chardonnay |
Riblji paprikaš od miješane ribe | 88,00 kn | 11,68 € | |
(mješana riba, domaća tjestenina) | |||
Preporuka sommeliera / Traminac | |||
Perkelt od riječne ribe s tijestom sa sirom i slaninom | 89,00 kn | 11,81 € | |
(som) | |||
Preporuka sommeliera / Muškat žuti | |||
Šaran | Som | Smuđ | |
Riblje potkove | 70,00 kn | 85,00 kn | 90,00 kn |
(prilog uz nadoplatu) | 9,29 € | 11,28 € | 11,95 € |
Preporuka sommeliera / | Graševina | Chardonnay | Sauvignon blanc |
File smuđa | 120,00 kn | 15,93 € | |
(njoki sa ricolom i parmezanom, Bearnesse umak, cherry rajčica, sjeckani bademi) | |||
Preporuka sommeliera / Pinot bijeli | |||
Riblja plata za dvije osobe | 185,00 kn | 24,55 € | |
(smuđ, som, šaran, povrće sa žara, krumpir salata) | |||
Preporuka sommeliera / Pinot bijeli, Graševina Superior | |||
Šaran u rašljama 1 kg (najava 24 sata ranije) | 195,00 kn | 25,88 € | |
(povrće sa žara, krumpir salata) | |||
Preporuka sommeliera / Graševina Superior, Chardonnay |
Perkelt od patke s tijestom sa sirom i slaninom | 95,00 kn | 12,61 € |
Preporuka sommeliera / Cuvee | ||
Confit od patke | 110,00 kn | 14,60 € |
(batak i zabatak na podlozi od batata, plavi kupus u umaku od gljiva bukovače i crne trube) | ||
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior | ||
Divljač na šumarski | 110,00 kn | 14,60 € |
(divlja svinja ili jelen dinstan u povrću, umak od gljiva i brusnica, lovačke knedle) | ||
Preporuka sommeliera / Cabernet Sauvignon Superior | ||
Aromatizirani file crne svinje | 115,00 kn | 15,26 € |
(Sous vide, konfitirani krumpir, julienne povrće, umak zeleni papar, krema od cvjetače i pastrnjaka) | ||
Preporuka sommeliera / Cabernet Franc Superior | ||
Sporo pečena plećka crne slavonske svinje u maramici | 140,00 kn | 18,58 € |
(couc-cous, povrće julienne, krema od mrkve, ukiseljeni luk, peperonccini, porto umak) | ||
Preporuka sommeliera / Cabernet Franc Superior | ||
Teleći ombolo | 155,00 kn | 20,57 € |
(Sous vide, mille foglie krumpiri, krema od graška , espuma od paletne , umak demiglas) | ||
Preporuka sommeliera / Merlot Superior | ||
Osso buco | 140,00 kn | 18,58 € |
(sporo pečena „kidana“ osso buco teletina, demiglas, sitno od čvaraka i slanine, ljute papričice ) | ||
Preporuka sommeliera / Merlot Superior | ||
Biftek (250g) | 250,00 kn | 33,18 € |
(aromatizirani krumpir, povrće sa žara) | ||
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior | ||
Janjeća koljenica | 140,00 kn | 18,58 € |
(sporo pečena janjeća koljenica, aromatizirana torta krumpira, pečena cikla u vinu, rezanci od ljute papričice) | ||
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior |
Gurmanska pljeskavica | 83,00 kn | 11,02 € |
(dimljeni svinjski vrat, slanina, tvrdi sir, gljive, sir urnebes, pekarski krumpir) | ||
Preporuka sommeliera / Baranjski šiler | ||
Puretina punjena domaćim kulenom i sirom | 90,00 kn | 11,95 € |
(umak od gljiva bukovače i crne trube s rižom i pire od mrkve) | ||
Preporuka sommeliera / Chardonnay Superior | ||
Plata starog podrumara za dvije osobe | 240,00 kn | 31,85 € |
(mala pljeskavica, mala punjena pljeskavica, čevapčići, pileći zabatak, ražnjići, kobasica, slanina, luk, sir urnebes, pekarski krumpir, uštipci) | ||
Preporuka sommeliera / Chardonnay Superior |
Steak iz izbora restorana (100 g) | 70,00 kn | 9,29 € |
(aromatizirani maslac, izbor soli, izbor umaka prema preporuci) |
Ražnjići od piletine sa povrćem i kroketima | 60,00 kn | 7,96 € |
Pureći štapići na bečki način u sezamu | 60,00 kn | 7,96 € |
Teletina ispod peke (porcija) | 95,00 kn | 12,61 € |
(krumpir s povrćem pečen pod pekom) | ||
Preporuka sommeliera / Graševina Superior | ||
Šaran u rašljama (1 kg) | 195,00 kn | 25,88 € |
(povrće sa žara, krumpir salata) | ||
Preporuka sommeliera / Graševina Superior, Chardonnay | ||
Patka ispod peke (1kg) | 195,00 kn | 25,88 € |
(krumpir s povrćem pečen pod pekom) | ||
Preporuka sommeliera / Cuvee Superior |
Domaći kruh iz krušne peći | 3,00 kn | 0,40 € |
Tartar umak | 15,00 kn | 1,99 € |
Krumpir salata | 20,00 kn | 2,65 € |
Pekarski krumpir | 20,00 kn | 2,65 € |
Kuhani krumpir | 20,00 kn | 2,65 € |
Zelena salata | 20,00 kn | 2,65 € |
Kupus salata | 22,00 kn | 2,92 € |
Svježi krastavci s vrhnjem | 25,00 kn | 3,32 € |
Salata od rajčice | 25,00 kn | 3,32 € |
Miješana salata | 25,00 kn | 3,32 € |
Čokoladni mousse | 35,00 kn | 4,65 € |
Rezanci s makom | 30,00 kn | 3,98 € |
Palačinke (čokolada, marmelada, orasi) | 30,00 kn | 3,98 € |
Preporuka sommeliera / Grand Cuvee Superior (čokolada) / Rose (marmelada) / Bermet (orasi) | ||
Flambirane palačinke | 75,00 kn | 9,95 € |
Taške s pekmezom | 35,00 kn | 4,65 € |
Čokoladni nabujak | 38,00 kn | 5,04 € |
Torta od rogača i jabuke, krema od zlatne amber čokolade | 38,00 kn | 5,04 € |